Hvad er en ATV

Et værktøj for nogle, for andre en hobby
En ATV er et firehjulet køretøj der fås i mange forskellige varianter, omend man er mest til off-road, kørsel på vej, eller erhvervskørsel. 

ATV med 4×4
En ATV som har 4×4, er en ATV med firehjulstræk. Det vil sige at køretøjet har to trækkende aksler som kan slås til og fra. Det kan give den fordel at man nemmere kan komme igennem terræn, og man kan trække tunge ting meget nemmere end ved en to-hjulstrukket ATV.

Quad ATV
En quad ATV i Danmark er noget man ser mere og mere på de danske veje, og hos NP Motor har vi oplevet stor begejstring for Quad ATV fra de unge mænds side i de varme somre. 

En Quad ATV er en to-hjulstrukket ATV som vejer lige omkring 200kg og har op imod 800cc at arbejde med. Kontra en 4×4 ATV som vejer næsten 500 kg, har du her et meget lettere køretøj, som ligepludselig har dobbelt så meget træk og nm når der accelereres. 

Hvad er mulighederne?
Hos NP motor har vi massere af muligheder for at skaffe de seneste modeller hjem direkte fra vores samarbejdspartner inden for relativt kort tid. Vi har også et større lager af maskiner, som blot skal klargøres inden de kan køres hjem.

ATV til børn?
Ja, det er muligt at få ATV til børn. En ATV til børn har omkring 50-100cc alt efter hvor meget kraft der ønskes og hvor voldsomt det bør være. Det er et spørgsmål om barnet selv, samt alder og vægt. 

Hvad kræver det at køre ATV?
En ATV på hvide plader vil altid være indregistreret som en bil og det vil derfor kræve at du er fyldt 17 år, dog kræver det at du har en værge bagpå. 18 år hvis du skal køre selvstændigt. 

Jamen kan man ikke køre ATV som 16-årig?
Jo, det kan du godt, men så skal du have traktorkørekort for at føre køretøjet.

 

Ofte stille spørgsmål vedr. ATV/UTV

Skal man have hjelm på når man kører ATV?
– Ja, pr. 1/1 2021 blev det et lovkrav at køre med hjelm hvis ATVen er indregistreret som personbil. Dette er ikke påkrævet, hvis ATV’en er indregistreret som en traktor eller anvendes off-road. Dog vil vi altid varmt anbefale at man kører med hjelm. 

Må man tune og modificere en ATV?
– Er ATVen indregistreret som personbil, gælder reglerne for tuning af alm. biler. Er ATVen indregistreret som traktor må man ikke tune eller modificere. Et det til off-road/hjemmebrug så må man gerne tune/modificere en ATV.

Må et barn køre ATV?
– Ja og børn kan få mange timers sjov med en ATV.
Dog må børn kun køre ATV på private/lukkede områder eller baner.

Skal man være fyldt 18 for at køre ATV på offentlig vej ?
– Efter de nye regler for aldersgrænse med B-kørekort, er det muligt at køre lovligt som 17-årig, dog med en værge bagpå når der er tale om ATVer indregistreret som personbil. Her gælder de samme regler gælder som når man kører almindelig bil.
Er ATVen indregistreret som traktor, kan den køres fra 16 år med et traktor-kørekort.

Hvad er forskellen mellem Traktor T3A og T3B?

– T3A: En traktor som er godkendt op til 40 km/t, der normalt kun er mulig at få godkendt som erhverv, hvor man dokumenterer brug af maskinen.

– T3B: En traktor som er godkendt op til 60 km/t. Dog skal der betales for registreringsafgift som en personbil, derfor kan ATV’en godkendes til 60 km/t.

Må man fjerne hastighedsbegrænsningen på en indregistreret ATV traktor?
– Nej. Fjernes denne “plombe” som afholder maskinen fra at køre over 40- eller 60 km/t, bliver man straffet med store bøder, såfremt politiet skulle stoppe en.

Må der sidde flere personer på en ATV registreret som traktor?
– Nej, er en ATV registreret som T3A eller T3B godkendt  må denne kun bære på én enkelt person.

↓ ​​SE VORES UDVALG AF MÆRKER FORNEDEN ↓​​​

logo-stacked

Mest kendt for deres 4×4 modeller som fås i korte og lange modeller helt op til 1000cc

Populært mærke til Quad ATV’er til dem som elsker at køre derud på landevejen

Et af vores mest populære mærker, da disse maskiner er noget billigere end andre mærker.

Vores mest eftertragtede mærke til traktorer. God kvalitet og yderst brugervenlige og nemme at bruge.​

Yamaha er ligesom SMC, et eftertragtet mærke til Quad bikes

Kvalitetsmærke som går op i høj kvalitet, køreglæde og at det skal være komfortabelt

Scroll to top